Judecătoarea Liuba Șova susține că Vladimir Țurcan s-a autoînaintat la funcția de președinte al CC. Vladimir Țurcan a fost ales cu majoritatea voturilor judecătorilor CC. 

Judecătoarea a spus că a primit un mesaj de la un angajat al Parlamentului, care îi sugerează să-l înainteze pe Vladimir Țurcan la funcția de președinte, iar acesta o va numi președintă în absența lui.


Liuba Șova mai spune că ea l-a înaintat pentru funcția de șef al CC pe Serghei Țurcan, dar acesta și-a retras candidatura. Liuba Șova a fost înaintată la funcția de președinte CC de Nicolae Roșca.

„El și-a retras-o și a spus că nu este gata. Același lucru a făcut și Domnica Manole și Eduard Ababii. Domnul Țurcan a înaintat candidatura mea, dar nu m-a votat (…). Presupun că persoana care m-a înaintat pe mine l-a votat pe domnul Țurcan”, a declarat Liuba Șova.

Întrebată dacă va fi posibilă depolitizarea CC, judecătoarea Liuba Șova a răspuns că urmează să fie analizată situația „Se va discuta mandatul meu. Cum eu am votat. Va urma persecutări. Dvs nu știți. Oare ce să se întâmple. Eu să vă spun ce se întâmplă. Nu e o noutate. Adevărul e așa cum este. Îmi pun întrebarea dacă să ajung până acasă. Pistol nu am ca să-mi aplic”, a spus Șova.

Liuba Șova afirmă că nu are afiliere politică, iar alegerea sa în calitate de judecătoare la CC a fost o surpriză chiar și pentru magistrată, deoarece aceasta nu are nași, cumetri etc.

AGORA amintește că luni, 19 august 2019, judecătorii Curţii Constituţionale l-au ales în calitate de Preşedinte al Curţii pe judecătorul Vladimir Ţurcan. Potrivit legii, Preşedintele Curţii se alege prin vot secret, pentru un termen de trei ani, cu majoritatea voturilor judecătorilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!