Socialistul a ținut să întrebe dacă învestirea Guvernului sau numirea în funcții a unor oameni  „nu a fost lucruri grave”.

Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor este un lucru grav care știrbește și mai mult încrederea în instituție. Nu am înțeles etichetările unor colegi. Interesant, când toți 35 de exponenți ai PSRM au votat pentru învestirea Guvernului, acest fapt nu a fost unul grav, știrbind și mai mult încrederea instituției? Dar poate numirea în calitate de secretari de stat, adjuncți, interimari și alți șefușori,  nănași, cumetri, concubine, foste soții, nu a știrbit deloc din imaginea acestor instituții?”, a declarat Vasile Bolea.

„Celor ce au emoții şi nu pot să le stăpânească, le recomand să privească vreun serial: Santa Barbara, Sclava Isaura sau altele. Acolo puteți da frâu emoțiilor”, a punctat socialistul.

Totodată, Bolea a declarat că are încredere în actuala componență a CC și în abilitățile lui Vladimir Țurcan. 

„Nu mă consider lepros, bolnav de rabie, gripă aviară sau alte maladii transmisibile. Sunt mândru că fac parte din marea familie a socialiștilor, o echipă unită și consolidată. Am deplină încredere în profesionalismul actualei componențe a Curții Constituționale. În ceea ce ține de alegere în calitate de preşedinte al Curții Constituționale a domnului Vladimir Țurcan, consider că este un bun profesionist, cu o experiență bogată care, prin prestația sa, va întoarce încrederea cetățenilor în această importantă instituție din statul nostru”, a conchis Bolea. 

Menționăm că numirea lui Vladimir Țurcan în calitate de președinte a Curții Constituționale a stârnit un val de păreri pe scena politică. 

Citește și: Sandu, despre numirea lui Țurcan în fruntea CC: „Este un lucru grav. Solicit fiecărui judecător să spună pentru cine a votat”

Amintim că luni, 19 august 2019, judecătorii Curţii Constituţionale l-au ales în calitate de Preşedinte al Curţii pe judecătorul Vladimir Ţurcan. Potrivit legii, Preşedintele Curţii se alege prin vot secret, pentru un termen de trei ani, cu majoritatea voturilor judecătorilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!