„Niciuna dintre ipotezele posibile nu este exclusă. A fost intentat un dosar penal în baza articolului 145 al Codului penal. Sunt sigur că vom ajunge la finalitate. Este în gestionarea și a procuraturii, se mai fac și alte demersuri pentru a lărgi spectrul de probleme ce urmează a fi rezolvate”, a  declarat Andrei Năstase.

Potrivit Codului penal, articolul 145 presupune omorul intenționat al unei persoane.

„Tot felul de inepții care s-au aruncat în spațiul public precum că în spatele acestui deces s-ar afla actuala conducere a Republicii Moldova fac partea dintr-un scenariu bine pus la punct de către forțe ostile parcursului nostru civilizat, european, care au fost în mod democratic debarcați de la putere și iată că suferă”, a conchis șeful de la MAI.

AGORA amintește că omul de afaceri Iurii Luncașu a fost găsit împușcat în seara zilei de 17 august pe traseul R-6.

Anterior șeful Procuraturii municipiului Chișinău a declarat că există mai multe versiuni care au fost luate în calcul de oamenii legii.

„Sunt trei versiuni, Poliția are o versiune, Procuratura are alta. Noi le investigăm pe toate și o să dăm o părere unică. Până nu vorbim cu tot anturajul, să vedem care au fost motivele determinării. Asta o vom face foarte repede”, a declarat șeful Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefraț, precizând că la o zi de la tragedie este imposibil de audiat rudele, având în vedere starea emoțională a acestora.

Citește și: Un om de afaceri din anturajul lui Plahotniuc și Șor, reprezentantul firmei care deține „Casa Albă” de la Chișinău a fost găsit împușcat

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!