AGORA amintește că înainte ca procurorul general interimar, Dumitru Robu să solicite ridicarea imunității deputatului Ilan Șor, președintele Igor Dodon a anticipat lucrurile. Dodon a declarat atunci, în cadrul unei conferințe de presă, că știe răspunsul la întrebarea „va veni sau nu Robu în Parlament să ceară ridicarea imunității unor deputați?”, însă nu-l divulgă. 

Ulterior, AGORA a întrebat deputații din Parlament dacă este sau nu normal ca președintele să știe dacă procurorul general va veni să ridice imunitatea unor deputați. Vedeți aici ce au răspuns.

Citește și: E normal ca președintele să știe dacă procurorul general va veni să ridice imunitatea unor deputați? Parlamentar: Asta nu e dovadă de lipsă de independență 

De menționat este faptul că Ilan Șor a rămas fără imunitatea de parlamentar. Majoritatea deputaților a acceptat, joi, 15 august, demersul procurorului general interimar, Dumitru Robu, care a venit în plenul Parlamentului cu o asemenea solicitare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!