După plecarea lui Albot din Parlament, locul ei urma să fie ocupat de Inga Vinnik, șefa secției logistică și vămuire la compania „Dufremol”, recent vândută de Ilan Șor. Aceasta însă a refuzat să acceadă în Legislativ. 

N-a vrut să fie deputat nici șeful companiei Magazine Sociale SRL, Vitalie Cușnir, care era pe locul nouă în lista supleanților.

Astfel, CEC a inițiat validarea mandatului de deputat pentru Igor Himici. De profesie e jurist, în prezent, administrator la SRL Hișido. În 2016 a fost prezentat de către Ilan Șor drept consilier ce va coordona domeniul cultural. 

Anticorupție scrie că, în declarația de avere pentru ultimii doi ani, prezentată la CEC, Himici nu a indicat niciun salariu. Singurele venituri ale familiei - 164 de mii de lei - au venit din salariul soției, angajată la compania Avia Invest SRL, firmă conectată la Ilan Șor, care a luat în concesiune Aeroportul Internaţional Chişinău. Alte 40 de mii de lei și 12.300 de euro au intrat în bugetul familiei drept donații la diferite evenimente. Himici a mai trecut pe hârtie un apartament care-i revine în proporție de 25 la sută, dar și un automobil de model Hyundai Elantra, pe care l-ar fi achiziționat cu doar 10 mii de lei. Un alt autoturism, un Mercedes nou-nouț în valoare de 52 de mii de euro, produs anul trecut, Igor Himici l-a luat în leasing și trebuie să achite costul mașinii până în 2021.Maria Albot a renunțat la mandat pe 31 iulie. Ea a declarat că revine la activitatea sa din fondul de binefacere „Miron Shor”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!