„Între PAS şi Platforma DA există un consens la acest capitol. Am convenit asupra candidatului, iar oficial vom anunţa în viitorul apropiat”, susţine Mihai Popşoi. El a precizat că  Ion Ceban. Despre aceasta a declarat săptămâna trecută preşedintele Igor Dodon. 

Mihai Popşoi a precizat că anul trecut Andrei Năstase a câştigat alegerile locale din Chişinău, dar „a fost păgubit brutal de fost guvernare". „Ceea ce s-a întâmplat anul trecut a fost ruşinos. (...) Andrei Năstase va candida la funcţia de primar al Chişinăului, având tot sprijinul din partea Blocului Acum”, a mai adăugat vicepreședintele Parlamentului.

Întrebat personal dacă va candida la șefia municipalității, Năstase a declarat pentru Europa Liberă că decizia va fi luată „în scurt timp”.

„Decizia va fi adusă la cunoștința locuitorilor Chișinăului și a suburbiilor după ce vom edifica un proiect pentru Chișinău și pentru suburbii, un proiect care să fie de necombătut de către oponenții noștri”, a spus actualul ministru.

Amintim că Năstase a acces în Parlament după alegerile din 24 februarie, însă a renunțat la mandat în favoarea funcției de ministru de Interne. Înn 2018 Năstase a câștigat fotoliul de primar al Chișinăului. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Năstase a acumulat atunci 52.57 de procente din numărul total de voturi, iar contracandidatul său Ion Ceban - 47,43%.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!