Potrivit ministrului de Externe, Nicu Popescu, în cadrul unei videoconferințe care a avut loc marți, 20 august, s-a discutat „pașii concreți pentru ca cetățenii din ambele țări să nu mai plătească sume foarte mari pentru aceste servicii de telefonie”.

„Dincolo de comunitatea de limbă și cultură cu România vrem şi o comunitate de infrastructură, transport şi telecomunicaţii, lucru care ne va ancora ireversibil în spațiul european. Studenți, oameni de afaceri, turişti sau toţi cei care își vizitează rudele şi prietenii, mii de cetățeni care trec zilnic hotarul vor simți concret aceste beneficii. Suntem gata să avansăm cât mai rapid pentru obţinerea acestor facilităţi”, a scris Nicu Popescu pe pagina de facebook.com.

Cetățenii Republicii Moldova și ai României au vorbit la telefon, fără a achita tarifele de roaming, timp de o zi, pe 1 decembrie 2018 - când s-au împlinit 100 de ani de la Marea Unire.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!