Potrivit BNS, în primele șase luni ale anului 2019, numărul turiștilor moldoveni, care au ales să-și viziteze țara, a constituit 22 mii de persoane, cu 23% mai mulți decât în aceeași perioadă din 2018.

BNS menționează că deplasarea rezidenţilor moldoveni în interiorul ţării, în scop turistic, a fost organizată în special de agenţiile de turism şi turoperatorii din municipiul Chișinău (60,7%), regiunea de dezvoltare Centru (19,9%) și regiunea de dezvoltare Sud (19,3%).

Recomandăm moldovenilor interesați de drumeții, gastronomie, tradiții și plimbări cu barca pe râul Nistru că pot merge într-o călătorie prin satele din raionul Rezina de pe malul drept al Nistrului. 

AGORA amintește că în această vară un grup de amici ai vinului au mers într-un tur vinicol prin Republica Moldova. Participanții au parcurs aproximativ 800 de kilometri prin cele trei regiuni vitivinicole cu indicație geografică protejată, au vizitat două pensiuni rurale și 14 crame.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!