Familiile sinistrate, care au avut de suferit în urma prăbuşirii blocului de locuit din oraşul Otaci, vor primi produse alimentare (zahăr, orez, hrișcă, conserve din carne de porc și vită înăbușită) care costă aproape 134 mii de lei. 

Cetățenii din raionul Basarabeasca va primi materiale de construcție (foi ondulate pentru acoperişuri, cherestea și țiglă metalică) în sumă de peste două milioane de lei. Materialele vor fi folosite pentru restabilirea acoperișurilor caselor de locuit din localitățile raionului, care au avut de suferit în urma calamităţilor naturale cauzate de vântul şi ploile puternice din 3 iulie 2019.

În aceeași hotărâre, Guvernul anunță că bunurile eliberate din rezervele materiale de stat vor fi transportate, în raioanele Ocnița și Basarabeasca, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 

După recepționarea ajutoarelor umanitare, Consiliile raionale Ocniţa şi Basarabeasca vor fi responsabile de distribuirea şi monitorizarea utilizării, conform destinaţiei, a bunurilor eliberate din rezervele materiale de stat. 

AGORA amintește că în iunie 2019 un bloc cu nouă etaje s-a prăbușit la Otaci, iar 46 de persoane au fost evacuate, nimeni nu a avut de suferit

În luna iulie, ploaia şi vântul au făcut ravagii în raionul Basarabeasca. Vântul puternic a smuls mai multe foi de ardezie şi a deteriorat acoperişurile caselor de locuit în mai multe localităţi a raionului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!