Casa Albă a emis un comunicat de presă, chiar în timpul întâlnirii dintre Donald Trump și Klaus Iohannis, cu privire la parteneriatul româno-american. Potrivit acestuia, Washingtonul va sprijini România pentru a fi ridicate vizele și vor fi întărite parteneriatele privind domeniul energetic.

De asemenea, se precizează că „România se angajează să lucreze cu SUA în combaterea securităților cibernetice ridicate de furnizorii chinezi în privința rețelelor 5G”.

„Președintele Donald Trump celebrează parteneriatul nostru puternic cu România. Viitorul României și al relației României cu Statele Unite este foarte, foarte strălucit”, scrie în titlul comunicatului.

Președintele Trump intenționează să extindă legăturile dintre cele două țări prin sprijinirea eforturilor României de a deveni eligibilă în programul Visa Waiver, în concordanță cu rigorile legilor SUA.

SUA vor colabora cu România pentru a îmbunătăți climatul investițional și pentru a ajuta țara să-și folosească mai bine vastele resurse de gaz, se mai spune în comunicat, cu referire la Digi24.ro.

Mai multe detalii citiți pe Digi24.ro.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!