Procurorii susțin că la începutul anului 2013, Platon a vrut să denigreze imaginea unei judecătoare din cadrul Curţii Supreme de Justiţie. În context, acesta a dobândit, în circumstanţe necunoscute, copia actelor de identitate ale magistratei.

În continuare, prin intermediul membrilor grupului criminal organizat, acesta ar fi deschis la o bancă din străinătate un cont de depozit pe numele magistratei, pe care a depozitat suma de 300.000 Euro. 

Acuzatorii afirmă că acești bani au rezultat din venituri obţinute ilegal, în urma organizării tranzitării lor prin acte și documente de executare fictive.

Ulterior, utilizând cardul bancar fals și copia actelor de identitate pe numele magistratei, prin intermediul POS-terminalului din cadrul filialei Centru a BC „Moldindconbank” SA, Platon a dispus punerea în circulaţie a cardului vizat, în lipsa și fără cunoștință de a cauză a judecătoarei, efectuând extragerea continuă, prin intermediul a 99 de operaţiuni bancare a sumei de 297.000 USD.

Pentru aceste infracţiuni, legislaţia penală prevede o pedeapsă privativă de libertate sub formă de închisoare de până la 10 ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!