„Este, pur și simplu, penibil atunci când cei care au venit la putere sub lozinca apărării legalității calcă în picioare intependența atât a CC ca instituție, cât și a judecătorilor individual în picioare”, a declarat Pavlovschi. 

Fostul ministru al Justiției susține că ceea ce s-a întâmplat la CC este inadmisibil.

„Actuala componență a Curții a fost formată de către actuală guvernare și anume actuală guvernare este aceea care poartă toată răspunderea politică pentru activitatea judecătorilor-aleșilor săi. Inclusiv, pentru toate deciziile adoptate și care vor fi adoptate pe viitor de către acești judecători”, mai spune fostul ministru al Justiției.

„În orice țară cu adevărat democratică, demnitarii de stat, care ar fi comis o astfel de fapta „eroică” demult și-ar fi dat demisia ”, a sugerat Stanislav Pavlovschi.

AGORA amintește că la 16 august curent, completul din 6 magistrați, care formează componența Curții Constituționale, au depus jurământul, conform Constituției, în plenul Parlamentului și în fața președintelui Republicii Moldova. 

Ulterior, în funcția de președinte al Înaltei Curți a fost ales socialistul Vladimir Țurcan. Decizie ce a stârnit diverse reacții atât pe scena politică, cât și în societatea civilă. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!