Piața Centrală, printre cele trei locuri în care merită să-i duci pe străinii care vin în Republica Moldova

Piața Centrală, printre cele trei locuri în care merită să-i duci pe străinii care vin în Republica Moldova

Cel mai mare târg în aer liber din Chișinău este atracția multor turiști străini care vizitează Republica Moldova și Capitala. În noua campanie de promovare a turismului prin țară #Hailamineacasă, Piața Centrală din Chișinău este recomandată ca loc în care să-i ducem pe străini, autentic și al nostru prin specificul său. Iată ce alte asemenea locuri ne sunt recomandate, dar și ce festivaluri avem programate în această perioadă, care i-ar aduce pe turiști în iureșul evenimentelor locale. #Beourguest

E August, iar asta înseamnă că profiți de ocazie ca să revii acasă, în Moldova! Îți revezi rudele și locul de baștină. De ce nu ai explora și destinațiile, experiențele care ne fac mândri de Moldova, cele de care se îndrăgostesc mai des oaspeții străini.Ești invitat să le încerci și să te alături campaniei „Hai la mine acasă”. Descoperă Moldova: vinării, mănăstiri, cetăți, restaurante, toate te așteaptă să le pășești pragul și să le apreciezi. Detalii despre concurs AICI.

Vizitează Piața Centrală

Publicitate

Situată în perimetrul străzilor Armenească, Mitropolit Varlaam și Tighina, Piața este situată în apropierea străzii centrale a Capitalei – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Aici puteți găsi de vânzare practic orice, inclusiv produse proaspete, legume, fructe și lactate locale. Toate prețurile sunt negociabile, iată de ce simțiți-vă liberi să negociați și să faceți chilipir din orice preferați.

Organizați o vizită în Găgăuzia

Dacă vreți să aflați cum e la gust o gozleme, shurpa sau un miel la rotișor cu un pahar de vin bun – trebuie să ajungeți în Găgăuzia. În zonă veți putea descoperi costumele, tradițiile extraordinare și gastronomia acestei etnii, cu o populație de peste 135 de mii de locuitori. Vizitați mica vinărie de familie Kara Gani din Vulcănești, precum și pensiunea rustică Congaz Sofrasi din satul Congaz – unul dintre cele mai mari din Republica Moldova.

Trage o fugă până în Transnistria

Acolo aveți șansa unică de a gusta cvasul de altădată. Tot acolo puteți face o excursie la fabrica de vin și divin Kvint, care produce divinuri din anul 1897. Apoi mergeți și pe la Akvatir, una dintre cele mai mari crescătorii de sturioni din Europa, care se află la Tiraspol. Caviarul care se produce aici ajunge în piețe aflate la zeci de mii de kilometri distanță de Republica Moldova. Nu uitați să treceți și pe la Cetatea Tighina, una dintre puținele fortărețe din țara noastră.

Vezi mai jos și câteva evenimente de comunitate la care poți ajunge în perioada imediat următoare:

Purcari Wine Run

Purcari Wine Run este singura cursă de tip trail de 10 km din Moldova, care se desfășoară pe podgoria Chateau Purcari, una dintre cele mai mari fabrici de vin din țară. Acest eveniment sportiv cuprinde cursa de alergare, excursii, camping, degustări de vinuri și bucate naționale, precum și recreere într-o zonă ecologică din Moldova. În anul 2019, Purcari Wine Run va avea loc pe 24 august. La acest eveniment sunt invitați să participe atât sportivii profesioniști, cât și cei amatori. Link pentru a vă înregistra la eveniment. Mai multe informații despre cursa Purcari Wine Run pot fi găsite AICI.

...

Dor călător, chiar pe 27 august

Pe 27 august „Dor Călător” revine. Vali Boghean Band invită iubitorii de muzică în preajma Vinăriei Poiana, chiar în inima codrilor, pentru deja cunoscutele „Galbenă Gutuie”, „Boschetar”, „Tată”, „Mândra din Balcani”, „Zboară Șoimul” și multe altele.Trupa a pregătit special pentru acest eveniment și un experiment muzical. Muzicieni pe care i-ai auzit de atâtea ori, dar nu așa cum o să-i auzi la „Dor Călător” de data asta. Evenimentul oferă parcare, teren de joacă pentru copii, maeștri handmade, vin și gustoșenii. Organizatorii îți recomandă să iei o păturică și să facem un mare picnic împreună. Festivalul începe de la orele 15:00. Detalii AICI.

...

Se are că moldovenii aleg tot mai des destinații autohtone pentru a-și petrece timpul liber. Asta o demonstrează creșterea cu 23% al numărului de turiști și excursioniști din Republica Moldova care participă la turismul intern, anunță Biroul Național de Statistică (BNS). Mai multe detalii vedeți AICI.

Foto: Nicolai Soloviov, Kara Gani, Anca Cernat, Sporter

Campania „Hai la mine acasă!” este o completare a campaniei internaționale de promovare a Republicii Moldova ca destinație turistică „Be Our Guest”/„Fii Oaspetele Nostru”, realizate sub egida brandului național turistic „Pomul Vieții”, fiind inițiată de Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), în colaborare cu Poliția de Frontieră, cu sprijinul partenerului strategic al industriei de turism, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK aid.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal