Rezultatele de laborator a probelor alimentare au demonstrat că în bucatele preparate (bujenină, ruladă de pui, fileu de somon sărat și pește somon fileu neprelucrat) s-au depistat bacterii coliforme și Salmonela.

Drept consecință, au fost spitalizate 44 de persoane, dintre care 39 au fost infectate cu Salmonela.

Inspectorii ANSA precizează că toate produsele alimentare și băuturile servite la masă erau însoțite de acte ce atestă proveniența și calitate lor. Produsele de patiserie pentru masa fourchette și tortul de sărbătoare, furnizate de o companie din municipiul Bălți, erau însoțite de cerificate de calitate, dar livrate cu transport neautorizat, fără condiții termice speciale și cu lipsa facturii de transport.

Totodată, din numărul total de angajați ai localului – 25, s-a stabilit că 10 persoane nu dispun de examen medical, iar 20 au instruirea igienică expirată sau lipsește.

„În local lipsesc proceduri de înregistrare a stării de sănătate a angajaților, precum și examenul și instruirea medicală, proceduri aprobate privind igiena curentă și dezinfecția încăperilor, utilajului, ustensilelor, inclusiv registrele de evidența”, precizează ANSA.

Agentul economic și-a sistat activitatea până la înlăturarea neconformităților. În același timp, inspectorii ANSA au aplicat amenzi pentru neregulile depistate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!