*Acest material este sponsorizat

Declarația uneia dintre cele mai mari companii producătoare de alcool etilic de la noi: avem clienți în 16 țări ale lumii

Declarația uneia dintre cele mai mari companii producătoare de alcool etilic de la noi: avem clienți în 16 țări ale lumii

Compania ZERNOFF a emis o declarație cu privire la informațiile apărute în celebra publicație spaniolă El Mundo, în legătură cu asocierea companiei moldovenești cu scandalul producătorilor europeni de coniac. Materialul apărut în publicația menționată s-a dovedit a fi unul de rezonanță, fiind preluat de un număr impunător de mass-media din întreg spațiul european. Jurnaliștii au sugerat că în Spania se produce brandy și coniacuri din alcool etilic de origine moldovenească.

În articol este trecut numele companiei ZERNOFF, ceea ce a provocat nedumerirea și îngrijorarea angajaților, partenerilor, furnizorilor, investitorilor și, în special, a profesioniștilor din domeniu. În acest context, compania vine cu clarificări pentru comunitatea profesională și partenerii lor de afaceri.

Grupul agroindustrial de companii Zernoff se specializează în cultivarea, depozitarea și prelucrarea ulterioară a cerealelor. Ca urmare a introducerii programului de tehnologii „zero deșeuri”, din cereale sunt produse alcoolul etilic și furaje cu conținut ridicat de proteine. Unitățile responsabile de creșterea culturilor prelucrează aproximativ 10.000 de hectare de pământ.

„Ulterior, producem alcool etilic de calitate superioară în cadrul celui mai mare complex de procesare a alcoolului din regiunea Mării Negre. În anul 2018, capacitățile de producție au înregistrat volume de peste 2,7 milioane de decalitri de alcool etilic pe an, 22 mii de tone de furaje cu conținut ridicat de proteine și 3.380 tone de dioxid de carbon lichefiat”, menționează reprezentanții companiei.

Pe lângă industria alcoolului, circa 50% din producția de alcool etilic a companiei ZERNOFF este utilizată în medicină și cosmetologie. Portofoliul ZERNOFF include companii din 16 țări ale lumii: Germania, Marea Britanie, Ungaria, Italia, Croația, Serbia, România, Polonia, Bulgaria, Turcia, Cipru, Grecia ș.a.

„Cumpărătorii aleg alcoolul etilic produs de ZERNOFF, deoarece această companie este furnizorul celui mai bun alcool etilic disponibil pe piața alcoolului din cereale. Cu atât mai mult că, noi controlăm și asigurăm calitatea pe parcursul întregului lanț tehnologic: de la cultivarea și depozitarea cerealelor, până la producție. Prin urmare, este explicabilă cooperarea noastră cu partenerii internaționali, de rând cu toate celelalte țări. Este logic că, odată cu îndeplinirea obligațiilor contractuale, misiunea noastră, în calitate de producător, este finalizată. Misiunea noastră se încheie în momentul în care cumpărătorului i se livrează o marfă de calitate superioară, indicatorii căreia corespund tuturor standardelor internaționale”, mai specifică reprezentanții ZERNOFF.

„Ne bucură faptul că alcoolul marca ZERNOFF din Moldova este utilizat drept materie primă în producerea unor branduri renumite de către cele mai bune companii din lume. Nu susținem în mod categoric nici o tentativă de contrafacere a produselor care ar încălca drepturile consumatorilor”, mai spun aceștia.

Compania atrage atenția asupra faptului că nu poartă răspundere pentru cum utilizează ulterior produsul pe care îl livrează ei companiilor partenere din întreaga lume, fie că este vorba despre Marea Britanie, conform datelor publicate de El Mundo, fie că este vorba de orice altă țară.

Valorile companiei ZERNOFF sunt:

 • îndeplinirea în termen a obligațiilor contractuale;
 • transparența în afaceri;
 • prioritizarea necesităților clienților;
 • crearea parteneriatelor pe termen lung;
 • responsabilitate socială, inclusiv pentru mediu;
 • dezvoltarea constantă a potențialului echipei noastre.

Compania ZERNOFF anunță că, doar în anul 2018, a contribuit la bugetul public al Republicii Moldova cu 122 de milioane de lei din accize și impozite. În cadrul complexului de prelucrare a alcoolului activează 352 de specialiști de calificare înaltă, iar pe întreg lanțul de producție al grupului ZERNOFF, de la cultivare, stocare și până la prelucrarea cerealelor, sunt angajate 1.685 de persoane.

„Compania noastră dezvoltă tehnologii și pieți de desfacere din anul 2001 – proces ce implică o muncă uriașă, având la bază o strategie pe termen lung în sectorul real al economiei. Suntem recunoscători tuturor clienților, partenerilor și angajaților noștri care cred în noi și ne împărtășesc valorile. Suntem convinși că în Moldova pot fi create întreprinderi competitive și de success în domeniul horticulturii și procesării materiilor prime agricole. De asemenea, suntem recunoscători publicației El Mundo pentru publicitatea gratuită, făcută celui mai bun produs al nostru”, mai declară reprezentanții ZERNOFF.

P.

P.

Vezi și aceste știri
O nouă solicitare a lui Robu, eșuată. CSM nu a eliberat acordul pentru urmărirea penală în privința unui judecător

O nouă solicitare a lui Robu, eșuată. CSM nu a eliberat acordul pentru urmărirea penală în privința unui judecător

O construcție în valoare de 1,5 milioane de lei, pusă sub sechestru de ARBI

O construcție în valoare de 1,5 milioane de lei, pusă sub sechestru de ARBI

După două decenii de așteptare, un nou telescop spațial îl va înlocui pe faimosul Hubble

După două decenii de așteptare, un nou telescop spațial îl va înlocui pe faimosul Hubble

Advertoriale
INTERVIU | E-semnătura, serviciile online și votul electronic. Despre digitalizare, cu vicepremierul Iurie Țurcanu (VIDEO)

INTERVIU | E-semnătura, serviciile online și votul electronic. Despre digitalizare, cu vicepremierul Iurie Țurcanu (VIDEO)

Spune stop îmbătrânirii: alege liftingul facial şi recapătă-ţi încrederea în tine

Spune stop îmbătrânirii: alege liftingul facial şi recapătă-ţi încrederea în tine

Câtă hârtie a economisit IuteCredit în două luni (VIDEO)

Câtă hârtie a economisit IuteCredit în două luni (VIDEO)

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Copiii știu mai bine: Soluții noi pentru probleme vechi sau ce ne facem cu rănile căpătate la terenul de joacă (VIDEO)
  Copiii știu mai bine: Soluții noi pentru probleme vechi sau ce ne facem cu rănile căpătate la terenul de joacă (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Gadgeturile noastre de toate zilele (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Viața de după căsătorie sau „iubirea asta nu ți-i trali-vali” (VIDEO)
 • Oameni ca tine: Creatorul de zâmbete (VIDEO)
 • Oameni ca tine | Un cuplu de la Ialoveni a pus pe roate o afacere creativă: „În dragoste și în business toate căile sunt bune”
Cele mai populare
 • 1
  Republica Moldova va elibera pașapoarte din policarbonat. Prețul actelor ar putea să scadă
 • 2
  O casă pe pământ din Chișinău a fost cuprinsă de flăcări. Mai mult de 70% din locuință a fost distrusă (FOTO)
 • 3
  O plantă ar putea atenua efectele dăunătoare ale obezităţii
 • 4
  Carantină de 14 zile pentru moldovenii care revin în țară din opt state din sudul Africii, din cauza apariții noii tulpini de COVID-19
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.