„Declaraţia deputatului Lilian Carp, precum că va pleca din Blocul ACUM în cazul în care Vladimir Ţurcan nu-şi dă demisia de la Curtea Constituțională, m-a surprins plăcut! Am sesizat o potenţială doză de curaj şi de principialitate care, se pare, ar face parte din arsenalul gândirii politice a colegului nostru Carp. Chiar am simţit că, cel mai probabil, am pentru ce îl respecta pe fostul meu dascăl”, a declarat Marina Tauber.

Deputata fracțiunii Șor i-a apreciat „verticalitatea” lui Lilian Carp. 

„Gestul Dumnealui este salutabil. Păcat că a văzut destul de târziu ceea au observat demult cetățenii țării – că această alianță ilogică din punct de vedere politic și social a fost creată de liderii săi doar în scopul îmbogățirii personale și a preluării puterii în stat. E trist și faptul că din cei aproximativ 60 de deputați ai acestei coaliții, doar unul și-a demonstrat verticalitatea și tăria de caracter”, a mai adăugat deputata fracțiunii Șor. 

Pe final de mesaj, Tauber i-a urat succes lui Carp în lupta cu „sforarii” majorității parlamentare.

„Sper, domnule Carp, că declarațiile dumneavoastră de astăzi nu vor fi vorbe goale și vă veți îndeplini promisiunea. Domnule profesor, arătați că aveți demnitate și verticalitate. Sper să vă urmeze și alți colegi. Și vă urez mult curaj în lupta dumneavoastră cu sforarii actualei majorități”, i s-a adresat Tauber lui Carp. 

Deocamdată, Lilian Carp nu a venit cu o reacție la mesajul Marinei Tauber.

AGORA amintește că Tauber s-a adresat cu plângeri la poliție pe numele unor deputați de trei ori. Inițial o plângere a fost depusă pe numele deputatului ACUM Lilian Carp pe motivul că imaginea ei ar fi a avut de suferit, după ce Carp a numit-o, în cadrul unei ședinețe plenare, hoață și a învinuit-o de participare la frauda bancară.

Ulterior, Tauber s-a adresat la poliție pe 14 august. Atunci plângerea a fost scrisă pe numele deputatului ACUM Sergiu Litvinenco. Iar la 19 august curent membra fracțiunii Șor s-a plâns la poliție pe deputata ACUM, Maria Ciobanu. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!