„Nu vreau să vă spun cum se împart părerile în cadrul comisiei, e procesul nostru intern. Apropo, noi luăm deciziile în mod colegial, nu avem opinii separate. O parte din membri cred că noi deja știm suficient și Vlad Filat va vorbi doar pentru a-și îmbunătăți imaginea. Argumentele celor care nu vor să-l audieze e că el poate prezenta acte importante, dar dacă nu – noi vedem lucrurile și fără el. Unii insistă pe audierea lui și argumentele lor se focusează pe anul 2013. Dacă el are acte, el trebuie să le prezinte”, susține Slusari.

Citește și: Podcastul „Bilet în Parlament”: Al vostru, din pușcărie, Vlad Filat. Dăm context politic celor mai interesante declarații ale ex-premierului

Alexandru Slusari a precizat că dacă se va decide audierea lui Filat, atunci comisia va face o solicitare către Ministerul Justiției pentru a le permite deputaților să intre în Penitenciarul 13, unde va fi audiat fostul premier condamnat pentru corupție.

Precizăm că în ultimul său interviu la ProTV, Filat a fost întrebat dacă a fost implicat în fraudă. „N-am participat la furtul miliardului. E răspunsul meu la întrebarea dumneavoastră directă”, a răspuns Filat.

De menționat că deputații din comisie l-au audiat pe omul de afaceri Veaceslav Platon pe 1 august. Deputatul Lilian Carp a anunțat că Veaceslav Platon a fost ascultat în cadrul Penitenciarului nr. 13 din Chișinău.

Citește și: Lilian Carp, după audierea lui Platon: „Când m-am uitat peste gard s-a furat un miliard”

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!