„În primul rând, pe 31 August noi o să sărbătorim Ziua Limbii Române, nu ziua limbii de stat. Nu ştiu ce o să sărbătorească preşedintele Dodon. E treaba lui. Noi sărbătorim Ziua Limbii Române, aşa a fost întotdeauna în cazul nostru”, a spus prim-ministra.

Șefa Cabinetului de miniștri a fost întrebată și despre Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, marcată pe 23 august, chiar în ajunul „unui concert grandios” dedicat „eliberării Moldovei de fascism”, sub egida lui Dodon.

„În raport cu evenimentele care sunt planificate pe 24, noi ne-am exprimat anumite îngrijorări, pentru că aceste lucruri o să trezească nemulţumirea celor care au avut de suferit de pe urma regimului stalinist şi sunt foarte mulţi cei care au avut de suferit. Unii dintre oameni poate nu conştientizează încă acest lucru, pentru că propaganda, din păcate, a avut efecte de durată şi mai are aceste efecte. Nu putem să le interzicem celor din Partidul Socialiştilor să organizeze anumite manifestaţii. Noi, pe partea noastră, o să comemorăm în 23 August aşa cum am comemorat mai devreme zilele deportaţilor”, a mai adăugat premierul.

Potrivit Maiei Sandu, Guvernul nu vrea ca istoria să fie interpretată greșit.

Amintim că Guvernul a decretat ziua de 23 august drept Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!