Printre oaspeții deja confirmați ai evenimentului se numără mai multe nume notorii ale ecosistemului de startup-uri și inovații din Europa și America, printre care fondatorul Neogen Capital din București, Călin Fusu, program managerul Joint European Disruptive Initiative din Paris, Florin Păun, fondatorul TC Holdings din Israel, Tal Catran, dar și fondatoarea Hollywood Portfolio din Los Angeles, Mariana Danilovici.

Misiunea TechVillage este de a crea condiții prielnice pentru sporirea investițiilor străine și atragerea companiilor cu valoare adăugată pe piața IT din Republica Moldova. Totuși, TechVillage nu este doar o inițiativă de promovare a antreprenoriatului din Europa de Est, ci și o contribuție la dezvoltarea și creșterea economică a satului moldovenesc. Timp de trei zile, participanții vor lua parte la diferite activități rurale menite să creeze o conexiune între ei dincolo de șabloanele oficiale și să-i apropie de cultura moldovenească.


Spre deosebire de conferințele obișnuite, programul evenimentului va include trei zile de conversații cordiale, questuri și provocări, sesiuni unu-la-unu, pitchinguri și distracție într-un cadru rustic unic. Nu vor lipsi focul de tabără și vinul bun. 

Tech Village va găzdui cel mult 60 de participanți. Pentru a asigura o bună combinare între start-up-uri și investitori, toți candidații vor trece printr-un proces de selecție înainte de achitare. Pagina de Facebook și site-ul evenimentului pun la dispoziție toate detaliile.


Prima ediție a fost organizată în luna septembrie a anului trecut și a adunat investitori și fondatori de start-up-uri din SUA, Marea Britanie, Lituania, Letonia, Belgia, Polonia, Franța, România și Ucraina.

Evenimentul „TechVillage” este organizat de Seed Forum Moldova (iHUB Chisinau), XY Partners și Centrul de Excelență Tekwill, cu suportul Asociației Companiilor TIC din Moldova, Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID Moldova) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Centrul de Excelență în Domeniul TIC”, Tekwill, Fondul european pentru Europa de Sud-Est (EFSE) și Oficiul Naţional al Viei şi Vinului din Moldova (ONVV).

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!