După 14 ani de la ultima scufundare, cercetătorii americani care au văzut vasul spun că sunt surprinși de aspectul actual al Titanicului, scrie BBC. 

Cea mai semnificativă deteorare a vasului este de partea dreaptă a bordului, iar una din imaginile populare - cada de baie a căpitanului, a dispărut definitiv. Nava se află la o adâncime de 3800 de metri în apele Atlanticului și la o distanță de 600 km de țărmul Canadei.

Naufragiul Titanicului a avut loc în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912 în Oceanul Atlantic, la patru zile de la începerea primei sale călătorii, de la Southampton din Anglia cu destinația spre New York. Titanicul avea la bord 2.224 de persoane când s-a lovit de un aisberg.

În urma naufragiului și-au pierdut viața 1514 persoane, într-unul dintre cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!