Imaginile înregistrate de un grup de cercetători, arată aspectul Titanicului, nava scufundată acum 100 de ani. Specialiștii spun că vasul este deteriorat semnificativ. „Fluxul puternic al apei, coroziunea salină și bacteriile ce descompun metalul acționează negativ asupra aspectului navei. Titanicul se întoarce la natură”, a declarat Parks Stephenson, istoricul care studiază Titanicul.
După 14 ani de la ultima scufundare, cercetătorii americani care au văzut vasul spun că sunt surprinși de aspectul actual al Titanicului, scrie BBC.
Cea mai semnificativă deteorare a vasului este de partea dreaptă a bordului, iar una din imaginile populare - cada de baie a căpitanului, a dispărut definitiv. Nava se află la o adâncime de 3800 de metri în apele Atlanticului și la o distanță de 600 km de țărmul Canadei.
Naufragiul Titanicului a avut loc în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912 în Oceanul Atlantic, la patru zile de la începerea primei sale călătorii, de la Southampton din Anglia cu destinația spre New York. Titanicul avea la bord 2.224 de persoane când s-a lovit de un aisberg.
În urma naufragiului și-au pierdut viața 1514 persoane, într-unul dintre cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace.
Vezi și aceste știri

Maia Sandu, în cadrul unei mese rotunde organizate de publicația „The Economist”: Oamenii nu trebuie să fie nevoiți să aleagă între pâine și libertate

Un nou an școlar, noi specialități în programul studiilor universitare. A fost lansat Programul Profesiile Viitorului: Animație, Dezvoltare Jocuri și Multimedia

Moldova, I am back! | Andrei Sacareanu, tânărul care a revenit din Marea Britanie pentru a lansa o afacere „ascuțită” la Chișinău (VIDEO)
Advertoriale

Orange a fost desemnată cea mai performantă rețea din Moldova pentru a 10-a oară consecutiv

Ești în căutarea unei universități din țară pentru a-ți continua studiile? Află care sunt motivele de a aplica la USC, de la absolvenții de succes ai universității
