Ruxandra Glavan vine în Parlament după ce democrata Otilia Drăguțanu a afirmat că „ea nu este pentru politică, politica nu este pentru ea” și a renunțat la mandat.

Candidatul pe lista blocului ACUM la parlamentarele din 24 februarie, Serghei Cataranciuc a acceptat fotoliul de deputat atunci când colega sa de formațiune, Liliana Nicolăescu - Onofrei a plecat în componența cabinetului de miniștri al Republicii Moldova. 

Iar după plecarea Mariei Albot din fracțiunea partidului Șor, locul i-a revenit lui Igor Himici. De menționat este faptul că doi candidați supleanți de pe lista formațiunii, Inna Vinnik și Vitalii Cușnir, au refuzat să vină în Legislativ. 

Potrivit Codului Electoral al Republicii Moldova, dacă un deputat ales pe listă de partid renunță la fotoliu, mandatul se atrbuie următoarei persoane conform ordinii înscrierii în listă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!