Momentul de vârf al spectacolului l-a prezentat intrarea pe teren a fostului star al lui Bayern Munchen, având ca fond sonor melodia „Eye of the Tiger”. Ribery şi-a etalat cu această ocazie talentul prin efectuarea câtorva jonglerii şi gesturi tehnice, sub mişcările colorate ale proiectoarelor.

„Şi acum este viola!”, a strigat speaker-ul stadionului, în aclamaţiile suporterilor, unii dintre ei îmbrăcaţi deja cu tricoul cu numărul 7 rezervat lui Ribery, singurul scos la vânzare joi seara, la magazinul oficial al clubului.

„Ciao a tutti. Sunt foarte fericit că sunt alături de voi. Iubesc Italia, iubesc limba şi iubesc Fiorentina. Forza Viola!”, a spus cu această ocazie Ribery, invitând publicul său să cânte încă o dată melodia „Il Fenomeno”, care l-a însoţit de la sosirea sa în Toscana, în cursul zilei de miercuri.

„Fotbalul este viaţa mea. Am avut mereu o dragoste specială faţă de fotbal şi din acest motiv mi-am dorit cu tărie să rămân în Europa. Am avut parte de o primire extraordinară ieri (miercuri). Am văzut oameni atât de pasionaţi, care iubesc fotbalul. Este incredibil. Asta mă face să mă gândesc la Olympique Marseille şi este ceva special. Iubesc această mentalitate, mi se potriveşte”, a adăugat francezul.

Franck Ribery (36 ani) s-a despărţit după 12 sezoane de Bayern Munchen, echipă cu care a cucerit nouă titluri în Bundesliga (un record), şase Cupe ale Germaniei şi o Ligă a Campionilor. Fostul internaţional francez are 91 selecţii şi 16 goluri pentru „Les Bleus”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!