Liderii grupării s-au dovedit a fi doi fraţi, de 22 şi respectiv 24 de ani, anterior judecați pentru infracțiuni similare, cu o pregătire sportivă bună. Ceilalți doi sunt minori.

Poliția a stabilit că membrii grupării sunt implicaţi în comiterea mai multor infracţiuni, care au asemănări între ele după modul de operare şi cazurile în care suspecții au fost surprinşi pe camerele video.

Bănuiţii alegeau localităţile din suburbiile Chişinăului sau a raioanelor din centrul republicii la întâmplare. Ulteiror, pe timp de noapte, cu automobile luate în chirie ajungeau la locul destinat, se deghizau cu măşti confecţionate artizanal şi prin metoda forțării geamurilor sau acces liber, pătrundeau în gospodării, unde furau bani și lucruri de preț.

În urma percheziţiilor, polițiștii au depistat şi ridicat mijloace băneşti, mănuşi și diverse bunuri care ar fi furate.

Liderii grupării sunt în prezent reținuți pentru 72 de ore, iar cei doi membri de 16 și 17 ani sunt cercetați în libertate.

Dacă vinovăţia le va fi dovedită în instanţă, aceştea riscă o pedeapsă până la 10 ani de privaţiune de libertate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!