„Sunt multe întrebări la aprobarea aceste decizii. În 28 de ani de independență, zilele de doliu au fost decretate prin decrete prezidențiale. Considerăm că prin decret prezidențial se decretrează astfel de zile”, a declarat Igor Dodon.

Vineri, 23 august, în Republica Moldova s-a marcat Ziua europeană a regimurilor totalitare, drapelul fiind coborât în bernă. De partea cealaltă, președintele Igor Dodon s-a aflat la Comrat, unde a depus flori la „Complexul memorial cu ocazia aniversării a 75-a de la eliberarea orașului de sub ocupația fascistă”.

Executivul de la Chișinău a declarat ziua de 23 august zi de doliu. Guvernul a recomandat autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor „să renunțe, în această zi, la desfășurarea acțiunilor distractive cu caracter de masă”.

Chiar și așa, Igor Dodon, a declarat că pe 23 și 24 august Președinția va sărbători „eliberarea Moldovei de fascism”.

Respectiv, pe 24 august, Dodon și socialiștii, în frunte cu președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi, au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!