Încă de la ora 03:30, pe sensul de ieșire din țară au început să crească timpii de așteptare în punctul de trecere comun Palanca. Către ora 06:30, după barieră s-a format o coloană de mașini care se întindea până la intrarea în satul Palanca.


„Cele patru autorități de frontieră și vamale din R. Moldova și Ucraina activează la capacitate maximă. S-au deschis spre circulație toate pistele, inclusiv este direcționat o parte din flux pe alte două benzi destinate intrării în țară. Polițiștii de frontieră comunică cu cetățenii, în majoritate sunt conaționalii care au ales să se bucure de minivacanța pe litoralul Mării Negre din Ucraina”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.


Totodată, trafic intensiv se înregistrează și în punctul de trecere Tudora. Rândul format la intrarea în Ucraina, din punctul de trecere ucrainean Starokazacie, se întinde pe partea moldovenească. Astfel că circulația prin este anevoioasă, atenționează oamenii legii.


Spre dimineață, circulația s-a îngreunat și la Criva-Mamaliga. În jur de 100 de mașini s-au pus în rând la ieșirea din țară. După ce s-au luat măsuri, fiind suplinit și numărul de angajați, coada s-a micșorat până la 30 de mașini către ora 08:30. Poliția de frontieră a recomandat oamenilor să aleagă și punctele de trecere din apropiere: Larga-Kelmențî și Briceni-Rossoșanî, care activează în regim normal.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!