La un preţ de pornire de 18 milioane de ruble (274 de mii de dolari) în configuraţia de bază, limuzina Aurus este destinată clienţilor din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, precum şi cumpărătorilor din Europa şi China.

„Ne aşteptăm ca o reprezentanţă similară să fie deschisă în China în 2020-2021”, a declarat ministrul rus al Industriei şi Comerţului, Denis Manturov.

Statul rus a investit peste 12,4 miliarde de ruble (189 de milioane dolari) în proiectul limuzinei Aurus  începând cu 2013. Vehiculele sunt produse de un institut de cercetare rusesc cunoscut sub acronimul NAMI, în parteneriat cu producătorul rus de automobile Sollers.

La ceremonia de inaugurare a showroom-ului a fost prezentat modelul sedan Aurus Senat.

„Varianta minivan şi SUV-ul Komendant sunt în faza de testare. Sper ca ultimul să fie dezvăluit în 2020 la Salonul auto international de la Moscova”, a spus Manturov.

O versiune hibrid şi una complet electrică a limuzinei Aurus ar urma să fie gata în 2024-2025.

Directorul general de la Aurus, Adil Shirinov, a spus că potenţialii clienți ai limuzinei nu sunt doar oficialii guvernamentali, ci şi oamenii de afaceri. „Credem că clientela va fi destul de extinsă”, a menționat el. Potrivit acestuia, Aurus a început să preia comenzi, dar nu are programate vânzări cu amănuntul în cursul acestui an.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!