„Aceste informații sunt niște provocări ale angajatului Sajin Eugen care la moment se află într-un litigiu cu Î.S. „MOLDATSA”, pentru încălcarea procedurilor de navigație aeriană și obligațiunilor sale de serviciu, decizie definitivă a Curții de Apel Chișinău. Iar informațiile publicate pe rețelele de socializaresunt niște manipulări a unui eveniment aeronautic care nu a pus în pericol siguranța zborului”, se arată într-un comunicat MoldAtsa. 

În comunicatul instituției se arată că colectivul de controlori de trafic aerian „condamnă acțiunile de manipulare și denigrare a imaginii întreprinderii și asigură pasagerii despre furnizarea serviciilor de navigație aeriană în condiții de siguranță”.

„Privind evenimentul aeronautic din 23 iunie 2019, Î.S. „MOLDATSA”, informează că a prezentat Raportul de investigație și Planul de măsuri corective către Autoritatea Aeronautică Civilă, și au fost întreprinse toate măsurile de prevenire a unor evenimente aeronautice similare, despre care controlorii de trafic aerian au fost înștiințați contra semnătură”, transmite MoldAtsa.

Totodată, MoldAtsta își rezervă dreptul de a se adresa în instanța de judecată pentru încasarea prejudiciului pentru răspândirea cu bună știință a informațiilor care nu corespund adevărului și denigrează imaginea întreprinderii. 

Amintim că Eugen Sajin, controlor de trafic aerian în cadrul MoldAtsa, a făcut publice informații despre un presupus incident aviatic care era cât pe ce să se producă deasupra Republicii Moldova. Mai mult, Sajin a spus că cele întâmplate nu ar fi fost raportate prin sistemul intern. 

Eugen Sajin nu a venit cu o reacție la acuzațiile aduse de MoldAstsa, încă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!