Potrivit Eugeniei Moloveanov, ofițer de presă IP Fălești, în privința incendiului s-au sesizat socrii bărbatului, care au simțit miros de benzină în casă.

„Stăpânul gospodăriei a ieșit afară, împreună cu soția și fiul lor, ulterior afară a ieșit și tatăl fetiței, care cu o bucată de tablă și-a efectuat tăieturi în regiunea brațelor și a gâtului”, a precizat Eugenia Moloveanov.

Ajunși la fața locului, oamenii legii au depistat cadavrul carbonizat al fetei în vârstă de nouă ani. În același timp, tatăl ei a fost transportat și internat în Spitalul raional Fălești în stare de inconștiență, în urma tăieturilor pe care și le-a făcut.

„Din explicațiile socrilor, bărbatul originar din Azerbaijan și fiica sa locuiau împreună cu ei de 11 ani. Soția acestuia fiind la muncă peste hotarele țării, i-a spus că și-a găsit un alt partener de viață. Acesta ar putea fi motivul pentru care a recurs la acest gest”, a mai adăugat ofițerul de presă.

Pe acest caz a fost deschis un proces penal în temeiul aricolului 197 din Codul Penal - Distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor.

Alte circumstanțe se stabilesc.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!