Pentru prima dată, cazul a fost relatat pe Facebook de o internaută. Femeia afirma că a aflat despre caz din discuția cu taxatoarea, în timpul unei călătorii în transport.

„Ieri, troleibuzul 24, taxatoarea povestea: „Iată, un șofer azi a leșinat la volan. Eram la Sadoveanu, în deal (de precizat că e în apropiere de stația de alimentare Lukoil, așadar, troleibuzul se îndrepta spre stația Nicolae Dimo. Noroc că a văzut că-l amețește și a întors volanul și a intrat la benzinărie. Acolo linii de troleibuz nu-s și au căzut antenele și ne-am oprit””, a postat femeia.

Ea a mai scris că din spusele taxatoarei, șoferii lucrează de la 4.20 dimineața până la 22.20, cinci zile pe săptămână, din lipsă de cadre.

„Șoferul respectiv anunțase ieri dimineață că nu se simte bine. Și, mai mult sau mai puțin, l-au forțat să iasă la muncă. În plus, nu li se permite să bea apă pe parcursul unei rute, ca să nu se oprească la WC. (???) Tot ieri, un caz similar a avut loc pe ruta 29”, a mai scris femeia.


Astăzi, RTEC a venit cu o reacție.

„Toți conducătorii RTEC, înainte de a ieși la traseu, sunt supuși unui control medical riguros; Toate stațiile terminus sunt dotate cu blocuri sanitare; Toți conducătorii de troleibuz au parte de zile de odihnă și pauză de masă, în funcție de programul de lucru stabilit; Responsabilii Regiei au efectuat o anchetă de serviciu internă în urma acestei sesizări, și nici un caz de sincopă nu a fost înregistrat în ziua sesizării. De asemenea, responsabilii Regiei, au mers și la benzinăria unde a avut loc presupusul accident, si acolo la fel nu a fost înregistrată vre-o situatie de acest fel. În acest sens Regia Transport Electric Chișinău, dezminte informațiile apărute în spațiul public”, se arată în reacția instituției.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!