Un pretendent la funcția de primar de Chișinău solicită sancționarea contravențională a PSRM și a deputatului Ion Ceban

Un pretendent la funcția de primar de Chișinău solicită sancționarea contravențională a PSRM și a deputatului Ion Ceban

Președintele Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, a depus un demers la Comisia Electorală Centrală (CEC) prin care solicită sancționarea contravențională a PSRM și a deputatului Ion Ceban, pentru utilizare de resurse administrative, direcționate spre vicierea opțiunii de vot a locuitorilor municipiului Chișinău, în campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie.

Potrivit lui Valeriu Munteanu, în seara zilei de duminică, 25 august, reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), în frunte cu deputatul Ion Ceban, candidat „declarat” al PSRM pentru funcția de primar al capitalei, au participat la o acțiune cu caracter electoral, de „inaugurare” fastuoasă a unui havuz în sectorul Botanica, lucrări finanțate de primăria capitalei.

„Menționez că la eveniment, deliberat nu a fost invitat nici unul dintre conducătorii interimari actuali ai capitalei, canalizându-se astfel toată atenția către reprezentanții PSRM care au încercat astfel să utilizeze acest eveniment pentru a etala lucrarea făcută din bani publici drept o realizare de partid”, susține Valeriu Munteanu, care este candidat pentru funcția de primar de Chișinău.

Publicitate

Liderul USB, Valeriu Munteanu consideră că se perpetuează practica încetățenită, în mod special, de Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, care utilizau în campaniile electorale resurse administrative pentru favorizarea propriilor candidați electorali.

...

La rândul său, Ion Ceban a informat, printr-o postare pe facebook.com, că havuzul funcționează zilnic, fără iluminare și muzică la fiecare jumătate de oră.

„Deschiderea de ieri a havuzului din scuarul fostului cinematograf „Iskra” s-a transformat într-o adevărată sărbătoare nu doar pentru locuitorii sectorului Botanica, ci pentru toți chișinăuienii. Oamenii ne ntreabă cum va funcționa această minunată instalație. Vă informăm că havuzul funcționeaza zilnic, fără iluminare și muzică la fiecare jumătate de oră, de la orele 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00. La ora 20.18 se conectează muzica și lumina”, anunță Ion Ceban.

Precizăm că duminică seara, Ion Ceban a spus că fracțiunea socialiștilor din CMC a pus bazele procesului de restabilire a havuzurilor. „Îmi doresc să readuc la viață havuzurile care erau o carte de vizită a orașului nostru. Pe timpuri, în capitala Moldovei se construiau havuzuri în fiecare an. La mijlocul anilor ‘80 erau funcționale aproximativ 100 de havuzuri. Cu un havuz orice parc prinde viață, orice zonă, orice peisaj urban devine mai confortabil și mai elegant. Mă bucur că astăzi fracțiunea socialiștilor în Consiliul Municipal a pus bazele procesului de restabilire a havuzurilor și în scuarul fostului cinematograf „Iskra” a prins viață havuzul „muzical”, a precizat deputatul PSRM.

AGORA amintește că duminică, 25 august, a fost inaugurat havuzul din preajma parcului „Valea Trandafirilor” din sectorul Botanica al capitalei. Fântâna arteziană, care a costat bugetul municipal 5,6 milioane de lei, se află la intrarea în parc dintre bulevardul Decebal.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal