Întrebat dacă Plahotniuc va fi audiat în acest caz, Năstase a răspuns afirmativ. „Cu siguranță. Toți cei care au vreo tangență cu acest caz vor fi audiați, pentru că astea sunt rigorile unei anchete penale. Dacă există în calcul mai multe ipoteze, toate aceste ipoteze trebuie verificate. Am încredere că organele de drept vor face lumina în acest caz”, spune Năstase.

AGORA amitește că omul de afaceri Iurii Luncașu a fost găsit împușcat în seara zilei de 18 august. Informațiile preliminare comunicate de oamenii legii transmiteau că Luncașu s-ar fi sinucis. Ulterior, procurorul general interimar, Dumitru Robu a declarat că pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru omor intenționat.

Câteva zile mai târziu, Plahotniuc a postat pe Facebook o fotografie cu o lumânare cu textul „Prietenii adevărați sunt numărați pe degete, ei sunt familia pe care ți-o alegi. Tristețe adâncă și un gol care nu poate fi umplut. Odihnește-te în pace, dragul și bunul meu prieten”, fără însă a specifica despre cine e vorba. Ulterior, un prieten apropiat al lui Iurii Luncașu, Igor Fraihman, a spus că amicul său „era indispus în ultima vreme” și „afectat de ce se scria în presă”

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!