„Îmi place cum havuzul mă stropește”, a spus o fetiță. „Nu este frig. Îmi place, pentru că aici e vesel”, a adăugat un băiețel.

Picii au așteptat nerăbdători toată vara lansarea fântânii arteziene, spun părinții. „Ei au întrebat în fiecare an. Vedeau că havuzul vechi a fost stricat și au întrebat de ce havuzul este stricat. Când eu am spus că, uitați, a început reparația, ei erau foarte fericiți”, a mărturisit o mămică.

„Apa e superbă. Eu sunt bucuroasă că au făcut acest parc dintr-o stare proastă în una bună. Aici e minunat”, a spus o fată ce se juca printre jeturile de apă.

Havuzul a fost inaugurat în seara zilei de 25 august. „Am fi așteptat să fie pe parcurs de vară, când e cald, dar el e binevenit oricând”, a subliniat o doamnă.


Reconstrucția zonei respective a costat bugetul municipal 5,6 milioane de lei.

„Primăria putea banii aceștia să-i aloce în alte cheltuieli. Avem de ajuns și de rămas bătrâni. Câte mii s-ar fi cheltuit. Noi uităm de copiii de la țară”, a spus un bătrân care trecea pe lângă terenul restaurat.

Din acești bani a fost amenajat și un teren de joacă, a fost reabilitat iluminatul și au fost montate câteva bănci.

Terenul este păzit 24/24, deocamdată... „Luăm seama să nu dispară obiecte de aici. E șantier la noi la evidență, se consideră ca șantier. Avem grijă să nu se comită infracțiuni”, a explicat un domn care supraveghea zona.

Seara, fântâna arteziană este iluminată, iar jeturile de apă joacă pe muzică.

Totuși, havuzul nu este funcțional în permanență, ci doar câte jumătate de oră de șase ori pe zi: la 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18.00 și la 20:18, ultima rundă fiind momentul când se pornește iluminatul și muzica.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!