Vlad Plahotniuc, de Ziua Independenței, spune că se află în mare pericol și se teme pentru securitatea sa și a familiei sale

Vlad Plahotniuc, de Ziua Independenței, spune că se află în mare pericol și se teme pentru securitatea sa și a familiei sale

Ex-președintele PD, Vlad Plahotniuc, susține că se află într-un mare pericol, dar va rezista în continuare inlfuenței rusești și va spune lucrurilor pe nume. Fostul lider PD subliniază că viața și securitatea sa și a familiei sale este în pericol. 

„Cu toate că mă aflu într-un mare pericol, eu voi rezista în continuare influenței rusești, voi spune lucrurilor pe nume, voi crede ferm că Moldova își va restabili independența și suveranitatea, prin voința cetățenilor săi, care sunt cu mult mai patrioți decât politicienii care azi se află la guvernare”, a scris fostul lider PD pe pagina de facebook.

Acesta susține că datorită faptului că a fost un impediment în calea Rusiei, a fost forțat să plece din țara noastră. „Faptul că m-am opus atâția ani influenței Kremlinului asupra Moldovei a rezultat în consecințe adverse: serviciile speciale rusești au fabricat dosare penale împotriva mea, au organizat o amplă campanie de defăimare politică, au pus în pericol viața mea și securitatea familiei mele. S-a făcut tot posibilul să fie forțată plecarea mea din țara mea iubită, să fiu denigrat fără nicio temelie factologică reală, să-mi fie împiedicată activitatea politică în Moldova. S-a dorit să fiu eliminat și pentru realizarea acestui scop, n-au existat scrupule și jumătăți de măsură”.

Publicitate

„Obraznicul mănâncă praznicul, dar plătește cu obrazul. Mai devreme sau mai târziu, obrazul vostru nu va mai sta ascuns după puterea străină căreia îi slujiți”, este mesajul transmis de Plahotniuc guvernanților actuali.

Vladimir Plahotniuc afirmă în continuare că Moldova nu mai poate fi numită țară independentă.

„Moldova nu mai poate fi numită independentă, fiindcă nu există independență atunci când instituțiile statului sunt conduse de lideri politici loiali Moscovei, care sunt și șantajabili, când organele de forță sunt trecute în gestiunea paralelă a serviciilor secrete străine, când Procuratura, CNA, SIS, Armata, Consiliul Suprem de Securitate și altele au o agendă dublă și lucrează sub influența politică rusească. Haideți să le spunem lucrurilor pe numele lor real: În cele două luni de la formarea coaliției ACUM-PSRM, Moldova a devenit mai rusească decât moldovenească. În aceste două luni s-au permis acțiuni de neiertat, acțiuni care sunt nimic mai puțin decât trădare de Patrie”.

Vladimir Plahotniuc afirmă că, împreună cu PDM au constituit unicul obstacol serios în fața imperialismului rusesc în Republica Moldova: Au stopat propaganda rusească, au declarat demnitari ruși persona non-grata, au transmis note diplomatice de protest, au curmat ingerința serviciilor secrete în treburile politice interne ale țării, au cerut la ONU și au obținut o rezoluție pentru retragerea trupelor rusești din Transnistria.

AGORA amintește că Vlad Plahotniuc a plecat din țară în iunie, imediat după venirea la putere a blocului ACUM și PSRM. Plahotniuc ar fi părăsit Moldova înainte de a fi anunțată decizia PDM de a ceda guvernarea. Acesta a plecat prin regiunea transnistreană.

Pe 27 august - Republica Moldova sărbătorește 28 de ani de indenpendență.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal