„Regretul meu mare este că judecătoriii Curții Constituționale nu au înțeles că mai presus de orice este această țară, acest popor și îi datorăm acestui popor și transparență. Regretul meu este că în fruntea CC astăzi este un om profesionist, dar profund afectat politic și asta va afecta întreaga Curte Constituțională. Am ratat, sau am amânat o șansă de a transforma CC într-o veritabilă instituție care să nu fie afectată politic. Dar sunt sigur că avem puterea, înțelepciunea și curajul de a schimba lucrurile”, a declarat Năstase.

Amintim că la 19 august 2019, judecătorii Curţii Constituţionale l-au ales în calitate de Preşedinte al Curţii pe judecătorul Vladimir Ţurcan. Potrivit legii, Preşedintele Curţii se alege prin vot secret, pentru un termen de trei ani, cu majoritatea voturilor judecătorilor. În urma acestei decizii, prim-ministra Maia Sandu a cerut ca magistrații să anunțe public pentru cine au votat, iar președintele Igor Dodon a declarat că „ideea de a promova oameni politici” nu a fost cea mai corectă, dar odată ce judecătorii au fost votați „nu mai contează cine este președinte”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!