„Dragi prieteni, astăzi este cea mai importantă sărbătoare - Ziua Independenței. Anume acestă zi este umbrită pentru că nu poate să existe o țară independentă fiind condusă de angajații altor state. Nu poate exista o țară independentă în care președintele confirmă la televizor că primește mită de milioane de dolari și stă în fotoliul de șef al statului, ci nu la închisoare. Nu poate exista o țară independentă când misiunea prim-ministrului este să lupte cu corupția, dar face coaliție cu principalii corupți din țară. Nu există o țară independentă când cetățeanul, încă nenăscut, are datorii la stat….. . Eu vă promit, în cel mai scurt timp, vom construi o țară cu adevărat independentă și suverană”, a transmis Ilan Șor.                                                                        

Menționăm că pe  25 iulie, prin decizia Curții de Apel Cahul, Ilan Șor a fost anunțat în căutare națională. În același timp, instanța a emis o încheiere care autorizează un mandat de arestare pe numele parlamentarului.

De cealaltă parte, Ilan Șor a acuzat că justiția este controlată de noua guvernare și că este supus unor „fărădelegi cinice”. Fostul primar de Orhei a mai spus că a fost nevoit să se retragă din atenția publică din cauza amenințărilor la care ar fi fost supus atât el, cât și familia și echipa lui.

Ulterior, la 30 iulie curent, Ilan Șor a fost anunțat în căutare internațională.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!