Philip Morris, care îşi desfăşoară activitatea în afara Statelor Unite, a dezvoltat un produs cu tutun încălzit, numit iQOS. Altria, care operează în SUA, deţine o participaţie de 35% la compania de vaping Juul Labs.

Volumul vânzărilor de ţigări al industriei la nivel mondial a scăzut în 2018 cu 4,5%, în termeni ajustaţi, potrivit analiştilor firme Cowen. În schimb, piaţa ţigărilor electronice a valorat circa 11 miliarde de dolari în 2018 şi ar urma să crească cu peste 8% pe an în următorii cinci ani, potrivit firmei de cercetare Mordor Intelligence.

În luna aprilie, Philip Morris a obţinut acordul Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente din Statele Unite pentru comercializarea iQOS în Statele Unite.

Altria poate deja să comercializeze iQOS în Statele Unite, în cadrul unui acord de licenţiere care include plata unor redevenţe către Philip Morris. În acelaşi timp, Altria s-ar putea folosi de prezenţa globală a Philip Morris pentru extinderea internaţională a Juul.

Într-o notă adresată clienţilor, Bonnie Herzog, analist la Wells Fargo, a afirmat că acordul ar crea principala companie de nicotină la nivel global, prin înbunătăţirea fluxului de numerar şi accelerarea extinderii la nivel mondial a Juul şi iQOS.

Philip Morris are venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari, în timp ce Altria a generat anul trecut circa 20 de miliarde de dolari.

Ambele companii au spus că nu exist garanţii că acordul se va concretiza. Acordul va trebui aprobat de consiliile de administraţie ale companiilor şi de acţionari.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!