Groapa de gunoi - o „bombă atomică”, iar răbdarea oamenilor - o bombă cu ceas. Zeci de locuitori de la Ialoveni au dat buzna la Primărie pentru a-și face dreptate (VIDEO)

Groapa de gunoi - o „bombă atomică”, iar răbdarea oamenilor - o bombă cu ceas. Zeci de locuitori de la Ialoveni au dat buzna la Primărie pentru a-și face dreptate (VIDEO)

Mirosul neplăcut dar și frica de a nu se îmbolnăvi i-a determinat pe mai mulți locuitori ai orașului Ialoveni să dea buzna în cabinetul primarului. Oamenii se declară nemulțumiți de faptul că groapa de gunoi din localitate a devenit un punct de colectare a deșeurilor pentru mai multe sate din raza raionului Ialoveni. În încercarea de a-și face dreptate, localnicii au organizat și un protest prin intermediul căruia au cerut autorităților locale rezolvarea problemei și identificarea soluțiilor necesare pentru îngrădirea accesului spre groapa de gunoi a persoanelor neautorizate.

„Foarte mult se întinde cu scoaterea bombei atomice din Ialoveni. Foarte mult se întinde. Lumea moare, și moare, și moare”, a declarat o femeie.

„Școala N.4 este la 50 de metri de groapa de gunoi. Învață copiii acolo. E o școală mare care se află la 50 de metri de gunoiștea ceea la care aduceți voi jumătate de Moldova. Soviste trebuie să aveți”, a spus un bărbat.

Publicitate

„La mine în mahala nu este nimeni care să nu aibă alergie și cancer. Eu, de exemplu, am nouă operații. Nepoțica are 9 luni, ea de acum are alergie”, a declarat o femeie.

Oamenii spun că dacă autoritățile locale nu vor interveni, ei vor bloca accesul autospecialelor spre groapa de gunoi.

„Dacă gunoiul îl închidem, punem blocuri peste groapa ceea, mâine problema se rezolvă. Automat se rezolvă. Tot prin firma care acum ne aduce gunoiul, o să-l ducem la Țânțăreni. Și s-au terminat problemele”, a spus un bărbat.

De cealaltă parte, șefii de la Primărie spun că problema nu poate fi rezolvată imediat.

„Primăria lucrează asupra întrebării. Urmează să clarificăm această situație, cu toate că ținem să menționăm că directorul și Întreprinderea Municipală sunt la autonomie. Actele aprobate de Consiliul Orășenesc Ialoveni sunt acte locale care urmează să fie executate de orice instituție și întreprindere care se află în raza unității administrativ teritoriale” , a spus viceprimarul orașului Ialoveni.

Radu Chilaru spune că încă din anul 2015 autoritățile au depus proiectul pentru atragerea investițiilor:

„Noi avem nevoie de un studiu de fezabilitate și de alte acțiuni care au fost întreprinse. Problema este că nimeni nu vrea să ajute orașul Ialoveni nemijlocit investind sume enorme de bani și nevăzând cum el în 5-10-20 de ani o să-și întoarcă banii”.

În prezent la groapa de gunoi din orașul Ialoveni sunt depozitate deșeuri aduse din mai multe localități din raza raionului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal