Comuniștii spun că consiliile locale reprezintă „baza politică și socio-economică a țării”, iar partidul va alege candidați care vor apăra interesele cetățenilor.

„Trebuie să alegem persoane care respectă legea și să fie destoinice pentru autoritățile locale care sunt gata să poarte responsabilitatea în fața locuitorilor orașelor, satelor, raioanelor, și să realizeze schimbări tangibile în dezvoltarea lor. Partidul Comuniștilor va desemna acești candidați și este gata ca după alegeri să coopereze în consilii și primării cu cei care împărtășesc cu exactitate această abordare a activității autorităților locale”, se arată într-un comunicat PCRM.

Totodată comuniștii critică actuala guvernare și declară că vin cu propriile soluții.

„Coaliția de guvernare nu este diferită de conducătorii ultimului deceniu. Această coaliție este preocupată să îndepărteze conducerea de oameni. Prin urmare, auzim din nou despre reforma administrativă, care presupune o reducere de zece ori a numărului de primării și de 3-5 ori a numărului de raioane. Pentru rezolvarea unor simple întrebări, oamenii vor trebui din nou să meargă zeci de kilometri, să stea în rând la ușile oficialilor. Proiectul acestei reforme se află pe agenda actualei coaliții”, se mai menționează în comunicat.

AGORA amintește că Partidul Comuniștilor, la alegerile parlamentare din 24 februarie, s-a plasat pe locul cinci în circumscripția națională, cu mai puțin de 4% din voturi, un rezultat insuficient pentru a accede în Legislativ, dat fiind pragul electoral de 6% pentru partidele politice. Nici candidații PCRM din circumscripții nu au reușit să iasă învingători.

Totodată comuniștii nu au participat la alegerile locale anticipate din 20 mai. Atunci PCRM a boicotat scrutinul motivându-și decizia precum că acesta „este un joc pus la cale de regimul mafiot și corupt”, iar la ordinea zilei vor fi „intrigi politice” și nu rezolvarea problemelor localității.

PCRM a fost reprezentat în Parlament începând cu anul 1998.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!