Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a reamintit că aceasta nu este singura donație de acest fel din partea EUBAM, spunând că astfel va fi asigurată securitatea la frontieră. Rosian Vasiloi a dat asigurări că aceste mașini vor fi utilizate corect. „(...) În plus, îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru polițiștii de frontieră și dotarea cu tot necesarul este o prioritate absoluta atât pentru mine, cât și pentru echipa Poliției de Frontieră”, a adăugat șeful Poliției de Frontieră.

La rândul său, directorul interimar al Serviciului Vamal, Iurie Ceban, a precizat că aceste trei automobile vor contribui la asigurarea unui management mai eficient și integrat la frontieră.„Această donație ne va ajuta în continuare să prevenim și să combatem eficient eventualele amenințări, prin sporirea capacităților operaționale în cadrul misiunilor de supraveghere, desfășurate de subdiviziunile specializate ale Vămii”, a spus Iurie Ceban.

Șeful Misiunii EUBAM, Slawomir Pichor, care le-a îmânat cheile celor doi șefi moldoveni, și-a exprimat încrederea în faptul că aceste autovehicule vor fi utile atât Serviciului Vamal, cât și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră în sporirea capacităților de combatere a criminalităţii transfrontaliere. „Fiabilitatea și performanța acestor mașini, împreună cu aspectul profesional, nu vor sprijini doar cele două instituții, dar vor oferi cetățenilor încrederea că autoritățile de stat sunt echipate corespunzător pentru a îi proteja în orice moment”, a mai declarat șeful Misiunii.

Amintim că în anul 2017 EUBAM a donat șase automobile Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal, iar în anul 2016 - au oferit opt mașini de teren partenerilor săi din Moldova în cadrul strategiei sale de transfer și sustenabilitate. Misiunea continuă să ofere zilnic recomandări polițiștilor de frontieră și ofițerilor vamali de la frontiera moldo-ucraineană privind controalele la frontieră, procedurile vamale, analiza de risc și măsurile de combatere a criminalității transfrontaliere.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!