Și-au creat singuri locul perfect pentru a bea o cafea de dimineață. Povestea unui cuplu de la Călărași care a dat viață unui vis (FOTO)

Și-au creat singuri locul perfect pentru a bea o cafea de dimineață. Povestea unui cuplu de la Călărași care a dat viață unui vis (FOTO)

Își doreau să-și petreacă diminețile într-un loc deosebit, în care să poată bea o cafea cu aromă de pace și liniște. Și-au adunat visele pe o foaie, au gândit un concept și au deschis un local în care savoarea și deliciile stau în capul mesei. Este vorba despre un cuplu de moldoveni din orașul Călărași care prin pasiune și dăruire au reușit să demonstreze că nimic nu e prea greu atunci când mergi consecvent spre scopul propus.

„Soțul meu este originar de la Călărași, iar lipsa unui locușor în acest oraș unde să îți servești cafeaua cu ceva proaspăt și gustos ne-a motivat să creăm noi un colț de plăcere pentru locuitorii acestui oraș. Numele de “La Gura Cuptorului” a venit de la însăși modalitatea de servire a clienților. Toate produsele noastre se scot din cuptorul plasat la vederea clienților și se deservesc direct din gura cuptorului”, povestește Alina Stăvilă, creierul și inima acestui local.

Citește și: Pungile din plastic, din nou pe masa deputaților. Alaiba: „Nu pungile de hârtie sunt scumpe, pungile de plastic sunt ridicol de ieftine”

Publicitate
...

Femeia spune că atâta timp cât angajații vin zi de zi binedispuși la locul de lucru, iubesc ceea ce fac și oferă și clientului această atmosferă, nu are cum să nu iubească ceea ce face:

„Mai ales când primești mulțumirile clienților și vezi plăcerea pe chipul lor - rețeta oricărui succes este sa iubești ceea ce faci, sa acționezi cu dăruire, sa mergi spre rezultat întru satisfacția sufletului. Dacă depui suflet, starea materială vine de la sine”.

...

Totuși, adevărata uimire a venit odată cu pașii neașteptați pe care i-au făcut antreprenorii. Ei au decis să înceapă schimbarea de la propriul exemplu și au spus adio pungilor din plastic.

„Chiar dacă pungile biodegradabile sunt de 10 ori mai scumpe decât cele din plastic, această schimbare a adus reacții diferite din partea clienților. Totuși, în rezultat mulți dintre clienți nu mai vor suplimentar aceasta pungă, se limitează la cea din hârtie. Dacă anterior fiecare dorea o pungă din plastic pentru a pune în ea punga din hartie, acum la o pungă biodegradabilă se gândeste de două ori mai mult, micșorându-se cu mult, astfel, utilizarea materialului de unică folosință. Pe lângă excluderea pungilor din plastic, ne-am propus să ne educăm clienții să folosească cât mai puține materiale de unică folosință” , explică Alina Stăvilă.

...

Oamenii de afaceri nu se opresc aici. Spun că au planuri mari de viitor, iar printre priorități se numără separarea gunoiului, acțiune care va fi realizată cât mai curând posibil, fiind însoțită și de alte măsuri de protecție a mediului.

Citește și: „Oamenii le testează cu apă clocotită”. Interviu cu antreprenorii care vor să schimbe piața cu ajutorul pachetelor din amidon (FOTO)

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal