„Niciodată nu am refuzat întrevederile. Este o asemenea întrevedere în plan? – Nu. Trebuie să fie protocolul corespunzător. Dar, în principiu, nu o să refuz niciodată un dialog. Dacă o să fie dorință din partea Maiei Sandu să se întâlnească cu mine, ca „președinte al Transnistriei”, cu siguranță această întrevedere va avea loc”, a spus el.

Iar subiectele pe care și-ar dori să le discute sunt cele economice, socio-umanitare, bancare și de telecomunicații.

În cadrul conferinței de presă, Vadim Krasnoselski a mai spus că autoritățile de la Chișinău sunt „iritate” de faptul că Transnistria își poate prezenta poziția partenerilor internaționali.

„Până acum, în jurul Transnistriei exista un vacuum informațional de care se foloseau autoritățile de la Chișinău. Partenerii internaționali primeau informații despre conflictul „moldo-transnistrean” exclusiv prin interpretarea părții moldovenești. În acest an, șeful reprezentanței oficiale a Transnistriei la Moscova, Leonid Manakov, a prezentat un raport la ședința Consiliului pentru drepturile omului de la ONU. El a anunțat despre încălcările drepturilor transnistrenilor de către Moldova”, a declarat liderul separatist.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!