Potrivit SFS, agenții de patrulare au tras pe dreapta autobuze şi microbuze care transportă pasageri, iar angajații fiscali și cei de la ANTA au verificat dacă aceștia dispun de actele necesare pentru acest gen de activitate, dacă au eliberat bilete, dacă au înregistrat pasagerii în borderoul de evidență a biletelor și dacă nu au alte abateri de la legislație.

Totodată, SFS anunță că pe parcursul anului 2019 au efectuat 1.263 de controale fiscale la contribuabilii care prestează servicii de transport ăn regim taxi. În rezultatul cărora, a aplicat amenzi în sumă totală de 330 de mii de ei și sancțiuni contravenționale în valoare de peste un milion de lei.

Alte 348 de controale fiscale au fost efectuate la agenții economici care prestează servicii de transport interurban. Aceștia s-au ales cu amenzi în mărime de 699 de mii de lei și sancțiuni contravenționale în mărime de peste 44 de mii de lei.

Precizăm că numărul companiilor de transport, care solicită de la Ministerul Economiei și Infrastructurii majorarea tarifului pentru serviciile regulate de transport rutier de pasageri raionale și interraionale a crescut. Transportatorii au elaborat încă o scrisoare de solidarizare și spun că dacă cerințele lor nu vor fi auzit vor demara o grevă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!