Directoarea gimnaziului a încheiat cu soțul său contract individual de muncă atât în anul 2018, cât și în anul 2019 și a semnat 2 ordine cu privire la concediu din cont propriu. Iar directoarea școlii primare-grădinițe a devenit angajatorul soțului (paznic) după fuziunea celor 2 instituții educaționale.Potrivit ANI, șefele nu au informat Direcția Educație a Consiliului Raional imediat, dar nu mai târziu de 3 zile de la data constatării, despre conflictul de interese în care s-au aflat de fiecare dată când au fost în situația de a lua o decizie în privința soților. 

În cadrul controlului, directoarele au menționat că nu au știut despre necesitatea de a declara conflictul de interese de fiecare dată.

ANI menționează că directoarea din Sîngerei a depus cerere de demisie cu puțin timp înainte de inițierea controlului. În același timp, ANI anunță că va sesiza organele competente în vederea încetării raporturilor de muncă ale directoarei din Soroca. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!