Printre candidații la șefia BRD se află un fost viceministru și soția unui ex-ministru de Externe. Cine sunt pretendenții

Printre candidații la șefia BRD se află un fost viceministru și soția unui ex-ministru de Externe. Cine sunt pretendenții

Bătălia pentru șefia Biroului pentru Relații cu Diaspora se dă între patru candidați. Aceștia au fost supuși mai multor probe, dar doar cel care va reuși să treacă de proba scrisă va ocupa fotoliul de la BRD. Printre candidați, se numără soția fostului ministru de Externe, Tudor Ulianovschi, dar și un fost viceministru al Mediului - Dorin Dușciac.

Corina Cojocaru

Publicitate

Corina Cojocaru este soția fostului ministru al Afacerilor Externe și Integării Europene, Tudor Ulianovschi. Aceasta s-a născut la 27 martie 1982 în satul Petrușeni, Râșcani. Este doctor în drept comparat obținut la Universitatea Sorbonne Paris – I, absolventă a două masterate unul obținut la Școala Națională de Studii Politice din București în domeniul relațiilor internaționale, iar celălalt în Franța în domeniul gestiunii economice și dreptului administrativ.

...

De asemenea, Cojocaru este licențiată în Studii europene și relații internaționale la Universitatea de Vest din Timișoara, și post-doctorandă a Universității de stat din Geneva. Ea este autoare a diverselor publicații, lucrări și monografii, conferențiar universitar, diplomat al Republicii Moldova și co-Președinte al Clubului Internațional de Femei din Moldova în perioada anilor 2013-2015. În ultimii trei ani a reprezentat Republica Moldova pe lângă Organizația Mondială a Comerțului cu sediul la Geneva.

Dorin Dușciac

Dorin Dușciac este doctor în fizică, cercetător la Comisariatul pentru Energie Atomică și Energiile Alternative din Paris, Franța. După absolvirea Liceului “Mircea Eliade” din Chișinău, Dușciac și-a obținut diploma de inginer la Institutul Național pentru Științe Aplicate din Lyon, completată cu un Masterat în Fizică Aplicată și altul în Dispozitive Electronice.

...

În perioada 2014-2015 a exercitat funcția de Viceministru al Mediului în Guvernul Republicii Moldova. Este activ în mediul asociativ, autor a numeroase inițiative și activități în susținerea comunităților migrante. Din 2015 este fondator și Președinte al Asociației pentru Integrarea Migranților din Paris. Autor a peste 30 de articole științifice, în diverse domenii (fizica semiconductorilor, fizica și ingineria nucleară, relații internaționale, studii ale migrației și diasporei.

Tatiana Fondos

Singura informație pe care au reușit să o găsim în mediul online despre Tatiana Fondos este că activează în calitate de auditor intern principal în cadrul Cancelariei de Stat.

Rodica Jereghi

A absolvit Facultatea de Drept, specialitatea administrație publică, apoi a efectuat studii academice postuniversitare în domeniul finanțelor publice și a administrației publice.

...

În anul 2013 a început cea de-a doua facultate și anume dreptul. Cunoaște limbile engleză, rusă și română. În prezent activează în calitate de funcționar public la Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii.

Pe 30 august are loc etapa finală a concursului pentru suplinirea funcției de șef al Biroului Relații cu Diaspora. Anterior, Cancelaria de Stat a anunțat un concurs și pentru funcția de șef adjunct al BRD, dar niciunul dintre candidați nu a acumulat punctajul necesar (6 puncte), pentru a trece mai departe. Aplicarea a fost prelungită pînă la 12 septembrie.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal