Cartea Roșie pentru Maia Sandu, salam de Moscova pentru Igor Dodon. USB a protestat în fața Guvernului (FOTO, VIDEO)

Cartea Roșie pentru Maia Sandu, salam de Moscova pentru Igor Dodon. USB a protestat în fața Guvernului (FOTO, VIDEO)

Partidul Uniunea Salvați Basarabia (USB) a cerut Guvernului să-și anuleze o hotărâre prin care a fost stabilit sezonul de vânătoare 2019-2020. Câțiva reprezentanți ai formațiunii politice, în frunte cu Valeriu Munteanu, au protestat în fața Executivului, înainte de ședința Cabinetului de miniștri. Aceștia au lăsat daruri pentru prim-ministra Maia Sandu și pentru președintele Igor Dodon.

„Cel mai probabil, sub presiunile celui mai mare vânător din RM, Igor Dodon, acest document a fost aprobat pe tăcute de Guvern. În bătaia puștii au ajuns sute de mii de păsări și animale neajutorate. USB solicită Cabinetului de miniștri să-și revadă decizia și să anuleze această decizie criminală”, a declarat președintele USB, Valeriu Munteanu.

Iar ca să-i ajute pe miniștri să se decidă, acesta a adus mai multe daruri simbolice, pe care le-a lăsat la paza Guvernului.

Publicitate
...

„În primul rând, o să le lăsăm o poză cu Igor Dodon vânător, ca ei să vadă foarte exact care este protectorul celor care au aprobat această hotărâre de Guvern. Mai avem înrămată poezia lui Nicolae Labiș, „Moartea căprioarei”. Or eu, în calitate de fost ministru al mediului, pot aduce exemple când vânătorii au mers să vâneze altceva, dar au vânat căprioare”, a spus liderul USB.

...

Cu un cadou s-a ales Maia Sandu. „Am o Carte Roșie, care, din păcate, din cauza acestei politici de neglijență totală față de fauna sălbatică, va deveni tot mai groasă. Dacă în această Carte Roșie vor apărea alte specii de păsări și animale în perioada în care dumneaei este prim-ministru, să-și asume acest lucru”, a menționat el.

Un dar simbolic a fost pregătit și pentru Igor Dodon. „I-am adus salam de Moscova, dar o să-l lăsăm la Guvern, fiindcă ei toți sunt prieteni. Sperăm foarte mult ca dumnealui să aibă ce mânca și să lase păsările și animalele noastre în pace. Or, dacă ei spun că nu vânează pentru a mânca, atunci o să se înfrupte din acest cârnaț și o să lase păsările și animalele în pace”, a explicat Valeriu Munteanu.

https://rlive.md/embed/98874.html

Amintim că la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 Valeriu Munteau a candidat din partea blocului ACUM în circumscripția Orhei. Nu a intrat însă în Parlament, fiind învins de fostul primar al orașului, Ilan Șor.

Iar pe 21 iulie 2019, fostul liberal Valeriu Munteanu a lansat un nou partid politic unionist – Uniunea Salvați Basarabia.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal