PLDM trimite în lupta electorală trei candidați. Tudor Deliu se va duela cu Vasile Năstase, candidatul ACUM

PLDM trimite în lupta electorală trei candidați. Tudor Deliu se va duela cu Vasile Năstase, candidatul ACUM

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu, va candida pe circumscripția nr. 33 la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie. Fostul deputat va concura în aceeași circumscripție cu Vasile Năstase, candidatul blocului ACUM și fratele liderului PPDA, Andrei Năstase. Iurie Bojoncă și Alexei Frunză sunt alți doi candidați ai PLDM pentru acest scrutin.

„După ce Consiliul Politic Național al PLDM l-a propus recent pe Tudor Deliu ca și candidat pentru circumscripția nr. 33, astăzi Biroul Politic Central al partidului a desemnat alte două candidaturi: cea a lui Iurie Bojoncă – pentru circumscripția uninominală nr. 50 (la Vest de Republica Moldova sau Diaspora), și cea a lui Alexei Frunză – pentru circumscripția uninominală nr. 48 (Slobozia, mun. Tiraspol și Bender). Biroul a decis, de asemenea, constituirea grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii politice.

„Iurie Bojoncă are 58 de ani, este licențiat în filologie la Universitatea pedagogică „Ion Creangă” din Chişinău, iar din 2003, locuieşte cu toată familia sa în Italia. A lucrat ca profesor și director de școala medie în Băcioi, Ialoveni, ca redactor-adjunct la ziarul raional „Baştina” din Ialoveni și ca profesor de limbă şi literatură română la Liceul „Prometeu” din Chișinău. Iurie Bojoncă este poet și prozator, unele cărți scriindu-le direct în italiană. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Publicitate

Alexei Frunză are 51 de ani și este absolvent al Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare” și al Academiei de Administrare Publică de pe lângă Guvernul Republicii Moldova. Frunză este magistru în drept și a activat în organele de forță ale Republicii Moldova”, se mai arată în comunicat.

PLDM a decis să participe în calitate de concurent electoral atât în alegerile locale generale, cât și în cele parlamentare noi, care se vor desfășura concomitent pe data de 20 octombrie curent.

AGORA precizează pe pe circumscripția nr. 33 (Durlești, Trușeni, Codru, Băcioi, Sângera) va candida Svetlana Popa din partea PSRM și Veaceslav Nedelea din partea PDM.

Vezi și: Fratele lui Andrei Năstase, printre candidații ACUM la alegerile parlamentare din cele patru circumcripții. Cine sunt ceilalți

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal