Enciclopedia Animalele: 300 de fotografii și informație pentru toate vâstele, despre fauna din Moldova (FOTO)

Enciclopedia Animalele: 300 de fotografii și informație pentru toate vâstele, despre fauna din Moldova (FOTO)

Ilustrată cu imagini vii colorate, surprinse chiar de autor, destinată tuturor vârstelor, recent a fost lansată enciclopedia „Animalele”, scrisă de doctor habilitat în biologie, Tudor Cozari. „Informația am colectat-o toată viața, iar cele mai surpinzătoare momente le-am așternut pe hârtie în 3 ani”, spune autorul.

A iubit mereu două lucruri: lectura și animalele. Combinându-le, a început să scrie, iar acum se bucură de o nouă publicație în care descrie viața a 11 specii de viețuitoare - enciclopedia Animalele.

...

Publicitate

„Atunci când ies în natură, nu doar privesc, îmi place să observ. Și într-adevăr înțelegi multe lucruri dacă ai cunoștințe despre viața animalelor”, spune autorul entuziasmat. Tudor Cozari vine și cu o recomandare, despre cum trebuie citită enciclopedia: „Este o carte ce se citește seara, la focul unui cămin, nu filă cu filă, ci din crâmpeie în crâmpeie”.

Cartea este destinată pentru toți, începând cu un copil din clasa a patra-a, care poate bine citi, așa cum poate găsi proverbe, zicători și poate primi răspunsuri la întrebările ce-l frământă. „Dar și pentru un bunel care vrea să deschidă filosofia vieții pentru un copil”, adaugă Tudor Cozari.

...

Ca să înțeleagă modul de viață al animalelor, autorul a cutreierat întregul arealul de răspândire a speciilor descrise, chiar dacă a trebuit să meargă și peste hotarele Moldovei. Enciclopedia este ilustrată cu aproape 300 de fotografii realizate tot de Tudor Cozari.

Ediția este finanțată din Fondul Ecologic Național. Enciclopedia a fost editată în 3000 de exemplare, iar costul este de 600 mii de lei. Din totalul exemplarelor, 2500 de enciclopedii vor merge gratuit în școli și biblioteci. Doar câteva exemplare vor putea fi găsite în librării.

...

„Cred că enciclopedia merită acești bani pentru că este o investiție în cunoștințele copiilor noștri, dar și în satisfacția tuturor celor care vor răsfoi această carte”, spune ministra Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu.

„Fondul Ecologic Național este dispus să finanțeze proiecte care au un impact pozitiv asupra valorificării și protejării mediului înconjurător”, a mai adăugat Georgeta Mincu.

...

Enciclopedia Animalele face parte din proiectul de 10 volume de carte. Autorul lucrează în prezent la următoarea ediție. Cele zece enciclopedii vor fi editate câte una în fiecare an.

Tudor Cozari a scris în jur de 40 de cărți. Este autorul a 32 de manuale de biologie pentru clasa a 7-9-a. Anterior a fost editată enciclopedia Fluturii, iar pentru Atlasul Zoologic, a primit premiul Academie Române, iar în 2013 - Premiul Național.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal