După cinci zile de studiu și practică, tinerii moldoveni sunt capabili să înțeleagă în ce stare se află clădirile istorice, să aleagă materialele necesare pentru intervenții și să aplice tehnici simple de restaurare fără a afecta structura originală a imobilelor, se spune într-un comunicat emis de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Ministra Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, ambasadorea Italiei în Moldova, Valeria Biagiotti, și reprezentanți ai Delegației UE în Moldova au participat la ceremonia de înmânare a certificatelor de participare pentru studenți.

Oficialii au menționat că atelierul a avut drept scop „educarea tinerilor interesați de conservarea monumentelor, astfel încât aceștia să contribuie la propagarea impactului pozitiv al fenomenului de restaurare a vechilor clădiri pentru promovarea patrimoniului cultural în Republica Moldova”.

Atelierul a fost organizat de Proiectul Uniunii Europene Twinning „Suport pentru promovarea patrimoniului cultural în Republica Moldova, prin păstrarea și protecția acestuia", în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!