PPR și-a înaintat candidatul pentru circumscripția nr. 50. Cu cine se va duela

PPR și-a înaintat candidatul pentru circumscripția nr. 50. Cu cine se va duela

Unionistul Anatol Ursu este candidatul Partidului Popular Românesc (PPR) în circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, pentru alegerile parlamentare noi, care vor avea loc pe 20 octombrie, odată cu alegerile locale generale. 

Anunțul a fost făcut de Anatol Ursu pe pagina sa de facebook, sâmbătă, 31 august, de Ziua limbii Române. Acesta a spus că a depus setul de acte și a luat listele pentru colectarea semăturilor pentru a participa în cursa electorală pentru alegerile parlamentare noi pe circumscripția nr. 50 - Europa la Vest de Republica Moldova.

„A fost decizia Partidului Popular Românesc să înainteze candidatura mea. Le mulțumesc pentru încrederea investită în mine și n-am decât să „dau cep” colectării de semnături”, a scris Anatol Ursu.

Publicitate

Anatol Ursu a fost președintele Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”. S-a născut la 30 decembrie 1990 în satul Umu, raionul Ialoveni. Este absolvent al Facultării de istorie și relații internaționale la ULIM. Acesta lucrează design grafic.

La alegerile parlamentare din 24 februarie, Anatol Ursu a candidat din partea Partidului „Democrația Acasă”, pe circumscripția nr. 22 - Ialoveni, dar nu a acumulat numărul necesar de semnături pentru a fi înscris în cursa electorală.

Cine și-a mai anunțat participarea pe circumscripția Europa de Vest

În circumscripția nr. 50 - Europa de vest, din partea Blocului ACUM va candida Galina Sajin, iar de la PLDM - Iurie Bojoncă. Vitalia Pavlicenco este candidatura Partidului Național Liberal, iar de la Partidul Unității Naționale participă Dorin Dusciac. Tot pe această circumscripție și-au anunțat participarea candidații independenți Vasile Calmațui și avocatul Ilie Rotaru,

Pe 20 octombrie, odată cu alegerile locale generale, vor avea loc și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții: Nr.17 - Nisporeni; Nr. 33 - suburbiile din Chişinău; Nr.48 - localităţile din regiunea transnistreană şi circumscripţia Nr. 50 - Europa de Vest. Aceste circumscripții au devenit vacante după ce deputații Vladimir Plahotniuc și Viorel Melnic și-au depus mandatele de deputați, iar Andrei Năstase și Maia Sandu au ales funcțiile de prim-ministră și, respectiv, vicepremier.

În urma celui de-al doilea Congres al Partidului Liberal Reformator membrii formațiunii au decis să aleagă un nou conducător, dar și să schimbe denumirea partidului în Partidul Popular Românesc. Președinte al PPR a fost ales Vlad Țurcanu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal