Muzicienii vor evolua miercuri, 4 septembrie, în satul Selemet din raionul Cimișlia, iar joi, 5 septembrie vor fi la Școala de Muzică din orașul Orhei. Aceștia vor continua turneul vineri, 6 septembrie, în satul Costești din raionul Ialoveni, iar pe 7 septembrie vor merge la Casteul Mimi din localitatea Bulboaca. Își încheie turneul muzical duminică, 8 septembrie, în curtea bisericii sfântul Dumitru din sectorul Botanica, Chișinău. 

Muzicienii vor cânta compoziții clasice scrise de compozitorii Ștefan Neaga, Alexei Stârcea, Alexandr Mulear, Simion Lungul, Arcadi Luxemburg, David Gerșfeld, Solomon Lobel, Max Fișman și Vladimir Rotaru.

Inițiatoarea proiectului este pianista Ecaterina Baranov, o tânără stabilită la Paris. 

Turneul e parte din proiectul „ARC muzical-istoric”, la inițiativa pianistei Ecaterina Baranov, moldoveancă stabilită la Paris.

Ediția din 2019 a turneului de muzică clasică este susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, și realizat în cadrul programului guvernamental de granturi „Diaspora Engagement Hub”, implementat de Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora, cu susținerea financiară a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!